Bezdead.

Anunturi pentru Bezdead

adauga si tu

Deschiderea oficiala a bisericii noi de la Costisata "Hristos se naste, slaviti-L! Hristos din ceruri, intampinati-L! Hristos pe pamant, inaltati-va! Cantati Domnului tot pamantul si cu bucurie popoare laudati-L, caci s-a preaslavit!"

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Dr. Nifon Mihaita, Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei, in data de 19 decembrie, Duminica dinaintea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, a fost deschisa spre slujire biserica Parohiei Costisata, in cadrul slujbei vecerniei.
Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu delegatia Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit, formata din P.C.Pr. Nicolae Pana si P.C.Pr. Adrian Rada, consilieri eparhiali, P.C.Pr. Alin Stefan, secretar eparhial si P.C.Pr.Harciu Catalin-Constantin, protopopul Protoieriei Pucioasa, impreuna cu doi diaconi, cu un grup de psalti coordonati de Udrea Ioan-Alexandru, in prezenta unui numar mare de credinciosi din Parohia Costisata si din alte parohii (Bezdead I, Bezdead II, Diaconesti, Magura, Fieni, Berivoiesti si altele), intre care s-au numarat: Dl. Eugen Duca, Primarul comunei Bezdead, Dl. Relu Anghelescu, consilier din partea Dl. Florin-Aurelian Popescu, Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, dl.prof. Victor Nedelcu, viceprimarul comunei, dl. ing. Valentin Nenciu, unul dintre ctitorii principali ai noii biserici, cadre didactice si elevi de la Scoala Generala din Bezdead.
La sfarstul slujbei a fost citit mesajul Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit, au fost adresate multumiri tuturor celor care au contribuit la zidirea bisericii, au fost adresate indemnuri pentru a fi inceputa pictura interioara, pentru a realiza mobilierul necesar bisericii, pentru continua amenajarea corespunzatoare a spatiului dimprejurul bisericii , adica pentru a aduce biserica la stadiul necesar tarnosirii.
Ultimul cuvant l-a avut grupul de elevi coordonat de invatatorul Ion Tanase, care, imbracati in costume populare romanesti, au cantat colinde traditionale de Nasterea Domnului.
As dori sa multumesc personal tuturor celor care au raspuns apelurilor noastre si ne-au ajutat sa aducem biserica in stadiul prezent.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, ii vom pomeni in rugaciunile noastre in randul ctitorilor si al binefacatorilor acestui sfant locas.
Multumim Inaltpreasfintitului Parinte Dr. Nifon Mihaita, Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei, pentru intelegerea de care a dat dovada acordandu-ne aceasta mare binecuvantare si bucurie, de a sluji in biserica cea noua, desi mai avem mult de lucru pana la terminarea lucrarilor.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maici a Domnului nostru Iisus Hristos si ale tuturor sfintilor
vom putea savarsi prima liturghie in aceasta biserica noua
in chiar ziua praznuirii Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, 25 decembrie 2010.
Va dorim tuturor sa petreceti sarbatorile Nasterii Domnului si cele ale anului nou cu bucurie, in sanatate, colindand pe cei dragi cu frumoasele colinde romanesti.
La multi ani!
"Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi, cu toti!

pr. Constantin Stroilescu
http://parohiacostisata.wordpress.com/ 03.01.2011

Adaugat de prconstantin